Etusivu - Hakuohjeet ja kustannukset

Hakuohjeet

Kelan maksamille sopeutumisvalmennuskursseille haetaan näin:

Valitse perheellesi sopivin kurssi. Varmin tapa tarkistaa kurssien ajankohdat ja ajantasainen paikkatilanne on käyttää Kelan kuntoutuskurssihakua. Kaikki perhekurssimme löytyvät helpoiten kirjoittamalla Sanahaku-kenttään Kankaanpää ja valitsemalla alhaalta alasvetovalikosta lasten perhekurssit. Voit rajata hakua myös sairauden tai vamman nimellä.

Keskustele sopeutumisvalmennuskurssin tarpeesta jonkun lapsen asiaa hoitavan tahon kanssa, jolloin lääkäri voi kirjoittaa B-lausunnon kurssihakemusta varten. Hakemuksen liitteeksi käy myös muu vastaavat tiedot sisältävä lääketieteellinen selvitys tai kuntoutussuunnitelma.

Täytä Kelan lomake KU 104 (vaativa lääkinnällinen kuntoutus) tai
KU 132 (harkinnanvarainen kuntoutus).

Hakemuksen voi täyttää tietokoneella, mutta se täytyy tulostaa, allekirjoittaa ja toimittaa Kelaan paperilla. Hakulomakkeita saa myös Kelan toimistoista.

Merkitse hakemukseen valitsemasi kurssin numero ja kuntoutuspaikaksi
Kuntoutuskeskus Kankaanpää.

Toimita hakemus liitteineen Kelaan. Kela lähettää sinulle postitse päätöksen. Myös me saamme Kelan myönteisestä päätöksestä tiedon, ja lähetämme teidän perheellenne kutsukirjeen ja tietopaketin meistä ja kurssista, jolle olette tulossa.

Kustannukset ja korvaukset

Kun Kela myöntää perheelle sopeutumisvalmennuskurssin, on se perheelle maksutonta majoituksineen, ruokailuineen ja ohjelmineen.

Vanhemmilla on mahdollisuus hakea Kelan kuntoutusrahaa, mikäli työnantaja ei maksa kuntoutusajalta palkkaa.

Kelalta voi hakea myös matkakorvausta.