Turner- ja Klinefelter-perhekurssit
Etusivu - Kurssit - Turner- ja Klinefelter-perhekurssit

Turner- ja Klinefelter-perhekurssit

Turner- ja Klinefelter-perhekurssit ovat Kelan kustantamaa tukea perheille, joissa lapsella on todettu Turnerin tai Klinefelterin oireyhtymä.  Sopeutumisvalmennuskurssilla koko perhe saa paljon hyödyllistä tietoa ja tukea. Tavoitteena on tarjota hyviä eväitä perheen arkeen ja tietoa esimerkiksi saatavilla olevista tukimahdollisuuksista.

Kurssilla tuetaan koko perheen voimavaroja sekä vahvistetaan elämänhallintaa. Kuntoutus tarjoaa hyvän mahdollisuuden vaihtaa kokemuksia muiden Turner- tai Klinefelter-lasten perheiden kanssa. Omassa kuntoutusryhmässä huomataan monesti, ettei ongelmien kanssa ollakaan yksin, ja myös toisilta vanhemmilta löytyy hyviä vinkkejä lapsiperheen arkeen.

Kurssi toteutetaan ryhmämuotoisena kuntoutuksena, mutta ohjelmassa otetaan huomioon lapsen ja perheen yksilöllinen tilanne sekä kuntoutustarve. Kurssin ohjelma sisältää paljon yhdessä tekemistä, keskustelua ja harjoituksia. Lisäksi kurssilla tavataan kuntoutusammattilaisia yksilöllisten keskusteluiden merkeissä.

Kurssi on perheelle myös irtiotto oman arjen kiireistä ja tarjoaa mahdollisuuden mukavaan yhdessäoloon. Kun arkiset askareet jäävät pois hetkeksi, voivat lapset ja vanhemmat nauttia yhteisestä ajasta monien kivojen aktiviteettien äärellä myös iltaisin. Perheiden suosiossa ovat erityisesti uima-allas, liikuntasalissa pelailu, keilaaminen, ilma-aseammunta ja nuotiohetket kodalla tai laavulla.

Turner- ja Klinefelter-kurssit toteutetaan näin

Perhekurssi kestää viisi vuorokautta, ja se vietetään täysihoidolla Kunnonlähde Kankaanpäässä. Mukana kurssilla on koko perhe, ja vanhemmille ja lapsille järjestetään sekä yhteistä että omaa ohjelmaa.

Perheen tukena kurssilla on osaava ja ystävällinen työryhmä, johon kuuluvat lastentautien tai endokrinologian erikoislääkäri, sairaanhoitaja, toimintaterapeutti, sosionomi sekä muuta ammattitaitoista kuntoutushenkilöstöä lapsen yksilöllisen tarpeen mukaan.

Turner- ja Klinefelter -kurssit maksaa Kela ja vanhemmilla on mahdollisuus hakea kurssin ajalta kuntoutusrahaa sekä matkakorvausta.

Hakuohjeet

Ensimmäinen askel kuntoutukseen hakemisessa on lääkärin B-lausunnon pyytäminen lasta hoitavalta lääkäriltä. Lääkäri toteaa lausunnossa tarpeen perheen sopeutumisvalmennuskurssille.

Kuntoutushakemuskaavakkeet löytyät Kelan sivuilta. Pääset niihin myös näistä linkeistä: KU104 (vaativa lääkinnällinen kuntoutus) tai KU132 (harkinnanvarainen kuntoutus).

Tulevat kurssit

Turner-kurssi
alle kouluikäiset sekä peruskouluikäiset

8759318.11.—22.11.2024
9200624.11.—28.11.2025

Klinefelter-kurssi
alle kouluikäisille ja peruskouluikäisille

8759414.10.—18.10.2024
9200718.08.—22.08.2025

LISÄTIEDOT

Kuntoutussihteeri
050 394 7524 tai
[email protected]