Etusivu - Kurssit - Sydän

Sydän

Sydänlasten sopeutumisvalmennuskurssilla koko perhe saa hyödyllistä tietoa, taitoa ja tukea elämään lapsen sydänsairauden kanssa. Kurssit tarjoaa Kela ja toteuttaa Kuntoutuskeskus Kankaanpään aidosti välittävä ammattilaisten työryhmä. Lastenkuntsarilla viihtyy koko perhe mukavassa ja luonnonläheisessä ympäristössä.

Sydänlasten perhekurssien tavoitteena on turvata sekä sydänlapselle että hänen vanhemmilleen ja sisaruksilleen mahdollisimman täysipainoista elämää sydänsairaudesta huolimatta. Kurssien tärkeänä antina on vertaistuki ja tutustuminen muihin vastaavassa tilanteessa oleviin perheisiin. Lasten kuntoutuksessa turvataan lapsen hyvää kasvua ja tasavertaista toimimista muiden lasten kanssa.

Kurssi on perheelle myös irtiotto oman arjen kiireistä ja tarjoaa mahdollisuuden mukavaan yhdessäoloon. Kun arkiset askareet jäävät pois hetkeksi, voivat lapset ja vanhemmat nauttia yhteisestä ajasta monien kivojen aktiviteettien äärellä myös iltaisin. Perheiden suosiossa ovat erityisesti uima-allas, liikuntasalissa pelailu, keilaaminen, ilma-aseammunta ja nuotiohetket kodalla tai laavulla.

Toteutus ja rakenne

Perhekurssit ovat kestoltaan 5 vuorokautta. Mukana kuntoutuksessa on koko perhe, jolloin myös vanhemmat ja sisarukset saavat tietoa ja tukea. Kuntoutusohjelmaan sisältyy ryhmässä tekemistä sekä yksilöllisiä haastatteluja. Vanhemmille ja sisaruksille on myös erillistä ohjelmaa.

Perheiden kanssa työskentelee ammattitaitoinen työryhmä, jolla on sydänlasten erityisosaaminen. Mukana ovat lastenkardiologi, sairaanhoitaja, psykologi ja fysioterapeutti sekä lisäksi ravitsemusterapeutti ja sosionomi.

Kuntoutuksen maksaa Kela, ja vanhemmilla on mahdollisuus hakea työstä poissaoloajalta kuntoutusrahaa, sekä matkakorvausta.

 

Kuntoutukseen haetaan lomakkeella KU104 (vaativa lääkinnällinen kuntoutus) tai
KU132
(harkinnanvarainen kuntoutus).

Liitteeksi tarvitaan lääkärin B-lausunto, jossa todetaan sopeutumis­valmennuksen tarve.

Tulevat kurssit

Alle kouluikäiset (yli 1-vuotiaat)

8817403.06.—07.06.2024
8817514.10.—18.10.2024

Peruskouluikäiset

8817615.07.—19.07.2024

LISÄTIEDOT

Kuntoutussihteeri
050 394 7524 tai
[email protected]