Etusivu - Kurssit - Näkövammaiset

Näkövammaisten lasten perhekurssit

Kuntoutuskeskus Kankaanpää tarjoaa Kelan sopeutumisvalmennuskursseja näkövammaisille lapsille sekä heidän vanhemmilleen ja sisaruksilleen. Sopeutumisvalmennuskurssi tukee lasta ja hänen perhettään sekä lähiyhteisöään suoriutumaan sairastumisen tai vammautumisen muuttamassa elämäntilanteessa. Sopeutumisvalmennuskurssilla perhe saa tietoa lapsen näkövammasta, sen hoidosta sekä kuntoutus- ja muiden tukitoimien mahdollisuuksista. Tavoitteena on saada hyviä eväitä perheen arkeen ja lapsen elinympäristöön. Kurssin tärkeänä antina on vertaistuki ja tutustuminen muihin vastaavassa tilanteessa oleviin perheisiin. Lasten kuntoutuksessa tärkeä tavoite on turvata lapsen hyvää kasvua ja tasavertaista toimimista muiden lasten kanssa. Kurssi toteutetaan ryhmämuotoisena kuntoutuksena.

Toteutus ja rakenne

Perhekurssit ovat kestoltaan 5 vuorokautta. Mukana kuntoutuksessa on koko perhe, jolloin vanhemmat ja sisaruksetkin saavat tärkeää tukea ja tietoa. Kurssin toteutuksesta vastaa ammattitaitoinen moniammatillinen työryhmä.

Sopeutumisvalmennuksen maksaa Kela ja vanhemmilla on mahdollisuus hakea kurssin ajalta kuntoutusrahaa sekä matkakorvausta.

Kuntoutukseen haetaan lomakkeella KU104 (vaativa lääkinnällinen kuntoutus) tai
KU132
(harkinnanvarainen kuntoutus).

Liitteeksi tarvitaan lääkärin B-lausunto, jossa todetaan sopeutumis­valmennuksen tarve.

Tulevat kurssit

Alle kouluikäiset (yli 1-vuotiaat)

Ei alkavia kursseja

Koulunsa aloittavat ja alakouluikäiset

7715506.09.––10.09.2021
7715618.10.––22.10.2021

LISÄTIEDOT

Kuntoutussihteeri
050 394 7524 tai
[email protected]