Etusivu - Kurssit - Kuulovamma

Kuulovamma

Kuntoutuskeskus Kankaanpää tarjoaa Kelan sopeutumisvalmennuskursseja kuulovammaisille lapsille sekä heidän vanhemmilleen ja sisaruksilleen. Sopeutumisvalmennuskurssi tukee lasta ja hänen perhettään kuulovamman kanssa elämisessä. Sopeutumisvalmennuskurssilla perhe saa paljon tietoa lapsen kuulovammasta, sen hoidosta sekä kuntoutus- ja muiden tukitoimien mahdollisuuksista. Tavoitteena on saada hyviä eväitä perheen arkeen ja lapsen elinympäristöön niin monien eri ammattilaisten tiimiltä kuin muilta perheiltäkin. Tutustuminen muihin vastaavassa tilanteessa oleviin onkin tärkeää antia niin lapsille kuin vanhemmillekin. Sopeutumisvalmennuksen päätavoite on turvata lapsen hyvää kasvua ja tasavertaista toimimista muiden lasten kanssa.

Toteutus ja rakenne

Perhekurssit ovat kestoltaan 5 vuorokautta. Mukana kuntoutuksessa on koko perhe, jolloin vanhemmat ja sisaruksetkin saavat tärkeää tukea ja tietoa. Kurssin toteutuksesta vastaa ammattitaitoinen moniammatillinen työryhmä.

Sopeutumisvalmennuksen maksaa Kela ja vanhemmilla on mahdollisuus hakea kurssin ajalta kuntoutusrahaa sekä matkakorvausta.

Kuntoutukseen haetaan lomakkeella KU104 (vaativa lääkinnällinen kuntoutus) tai
KU132
(harkinnanvarainen kuntoutus).

Liitteeksi tarvitaan lääkärin B-lausunto, jossa todetaan sopeutumis­valmennuksen tarve.

Tulevat kurssit

Yli 1-vuotiaat ja alle kouluikäiset

7275228.10.—01.11.2019

Alakouluikäiset

7275529.07.—02.08.2019

Koulunsa aloittavat

seuraava kurssi vuonna 2020

LISÄTIEDOT

Kuntoutussihteeri
Tarja Lammi
050 394 7524 tai
tarja.lammi@kuntke.fi